Ga naar de inhoud

Top 6 boeken met schrijfoefeningen

 • door
schrijfoefeningen - teksten corrigeren - boeken schrijfoefeningen

Heb je moeite om verder te schrijven? Last van een writer’s block? Of zit je vast in je verhaal? Met schrijfoefeningen krijg jij nieuwe inspiratie voor je boek! Wat zijn de beste boeken met schrijfoefeningen?

Room to Write – Bonni Goldberg

Room to Write: Daily Invitations to a Writer’s Life is een creatief schrijfboek dat schrijvers en aspirant-schrijvers dagelijkse inspiratie biedt. Het boek is opgebouwd uit 200 korte essays, elk met een schrijfoefening, reflectie, of opdracht, bedoeld om de verbeelding te prikkelen en schrijvers te motiveren. Er zijn vrije oefeningen en gedetailleerde oefeningen. Het doel van het boek is om een ruimte te creëren waarin je als schrijver kunt experimenteren, leren en groeien. Het biedt een dagelijkse structuur die je helpt om consistent te schrijven en je creatieviteit te verkennen. Het is een boek voor iedereen die zijn schrijfkracht wil vergroten door middel van dagelijkse, gestructureerde oefeningen. Het combineert inspiratie met praktische oefeningen om je schrijfproces te verbeteren en je creativiteit te stimuleren.

Schrijfstarters – Marja van Rossum

Schrijfstarters is een boek voor iedereen die graag wil schrijven. Met 101 manieren om te beginnen met schrijven zit je nooit om inspiratie verlegen! De opdrachten zijn compact en helder: ze nodigen uit om je woorden meteen op papier te zetten. Ze prikkelen je fantasie, doen een beroep op herinneringen en op je creatief denkvermogen. Je kunt beginnen vanuit associaties, vragen, beelden of doe-opdrachten.

642 things to write about San Francisco Writers’ Grotto en Jason Roberts

642 things to write about is ontworpen om schrijvers van elk niveau te helpen hun creativiteit te prikkelen en een regelmatige schrijfroutine te ontwikkelen. Het boek bevat 642 schrijfoefeningen die variëren van speels tot diepgaand, en die zijn bedoeld om schrijvers uit hun comfortzone te halen en hen te stimuleren om over diverse onderwerpen te schrijven.

Het grote schrijf-doe-boek – Louis Stiller

In dit boek verzamelde Louis Stiller de schrijfoefeningen, -tips en ideeën die hij opdeed. Niet alleen als hoofdredacteur maar vooral ook als docent van de Schrijversvakschool Amsterdam en de Schrijven Online Academie. Door Het grote schrijf-doe-boek kun je je niet alleen een jaar lang laten inspireren, maar kun je ook technieken oefenen en ideeën opdoen. Alle literaire genres hebben een eigen plek: van verhalen tot essays, van gedichten tot dialogen. Tezamen vormen ze een staalkaart van de mogelijkheden die creatief schrijven biedt.

Fiction Writer’s Workshop – Josip Novakovich

  Fiction Writer’s Workshop is een uitgebreide handleiding voor zowel beginnende als gevorderde fictieschrijvers. Het boek biedt praktische oefeningen en richtlijnen voor het schrijven van verhalen. Het richt zich op het ontwikkeling van verschillende aspecten van het schrijfproces. Denk aan verhaalelementen en schrijftechnieken. Het boek combineert theorie met praktijk door een breed scala aan oefeningen die je helpen de besproken concepten toe te passen. Het boek is ontworpen om je schrijfvaardigheden te verfijnen, ongeacht je ervaringsniveau, en helpt je de fundamenten van effectief verhalen vertellen te begrijpen en toe te passen.

  The 3 A.M. Epiphany – Brian Kiteley

  The 3 A.M. Epiphany is een creatief schrijfboek dat gericht is op het verbeteren van fictieschrijfvaardigheden door middel van onconventionele schrijfoefeningen. Het is een waardevolle bron voor schrijvers die op zoek zijn naar nieuwe manieren om hun fictie te versterken. Het biedt een breed scala aan creatieve schrijfoefeningen die zowel beginnende als ervaren schrijvers kunnen helpen om hun verhalen naar nieuwe hoogten te tillen door middel van innovatieve benaderingen en technieken.

  Welke boeken gebruik jij voor schrijfoefeningen?

  Meer lezen over boeken voor schrijvers?