Ga naar de inhoud

Boeken voor beginnende schrijvers

  • door
fysieke boeken - Tekst en letters - boekpromotie - boeken voor beginnende schrijvers

“Ik wil graag een boek schrijven, maar…” Lukt het niet? Weet je niet waar je moet beginnen? Je kunt in elk geval beginnen met het lezen van de boeken in dit lijstje! Deze boeken zijn zeer geschikt voor beginnende schrijvers.

Durf te schrijven! – Carry Slee

‘Carry, ik wil schrijver worden, kun jij me helpen?’
Deze vraag wordt ontzettend vaak aan Carry gesteld. Nu komt ze met het antwoord: in 
Durf te schrijven! deelt ze al haar schrijfgeheimen met jou. Hoe je inspiratie krijgt en jezelf ertoe zet om nu écht de pen op te pakken. Hoe je ervoor zorgt dat jouw verhaal een pakkend begin heeft en dat je personages gaan leven. Hoe je het plot van jouw boek zo spannend, ontroerend of interessant maakt, dat niemand meer kan stoppen met lezen.
Met aansprekende opdrachten en grappige anekdotes over haar eigen schrijfervaringen loodst Carry je door het schrijfproces heen. In een toegankelijke stijl laat ze je zien dat er niets zo heerlijk is als schrijven. Aan de slag, durf te schrijven!

Schrijverig – Kelly Meulenberg

Schrijven leer je door te doen! Of je nou een kort verhaal, roman, blog of iets anders wilt schrijven. Om je te helpen de woorden op papier te krijgen, deelt schrijfcoach Kelly Meulenberg haar ervaringen en favoriete schrijfoefeningen. Zodat je begint met schrijven en lekker door blijft gaan.

Met de tips en oefeningen in dit boek:

  • Leer je tijd vrij maken en doelen stellen
  • Ontdek je jouw inspiratiebronnen
  • Laat je de angst los om niet origineel of niet goed genoeg te zijn
  • Krijg je tientallen ideeën voor verhalen en/of andere creatieve teksten
  • Schrijf je zinnen die verrassen, ontroeren, vermaken… wat je maar wilt!

Na het lezen van dit boek – en heel veel schrijven natuurlijk – heb je duizenden woorden waar je trots op bent én weet je beter wat je wilt bereiken op schrijfgebied. Niets staat je in de weg om meer en beter te schrijven.

The War of Art – Steven Pressfield

Oké, geen boek specifiek voor schrijvers, maar wel voor alle creatievelingen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je tóch dat boek gaat schrijven?

In The War of Art vertelt Steven Pressfield op meesterlijke wijze hoe we in ons hoofd de weg vrij kunnen maken om onze droom te verwezenlijken. Begin een bedrijf of schrijf eindelijk dat boek!
The War of Art gaat over wat ons ervan weerhoudt om de dingen te doen die we graag willen en vooral hoe we dat op kunnen lossen. Waarom zit er een doemdenker in ons hoofd? Welke obstakels verhinderen ons een bedrijf te beginnen, een boek te schrijven of een schilderij te maken? Steven Pressfield identificeert de vijand die we onderweg tegenkomen, biedt een strijdplan om deze innerlijke tegenstander te overmeesteren en legt uit hoe we daadwerkelijk onze (creatieve) doelen kunnen bereiken. The War of Art is een praktische gids die een einde maakt aan alle blokkades.

Ga je nu eindelijk dat boek schrijven! – Kaat Vrancken

‘Ooit schrijf ik een boek.’ We horen het vaak zeggen. Maar hoe begin je eraan? En vooral: hoe maak je het af?

Op aanstekelijke wijze biedt Kaat Vrancken praktische tips om beter en sneller een verhaal, roman of kinderboek te schrijven. Zo zijn er oefeningen die meteen schrijfplezier brengen en blijkt een goed verhaal ook te kunnen ontstaan zonder goddelijke inspiratie. Met veel vaart en humor rekent ze af met clichés en andere gruwelen – en met schrijfsaboteurs. Wat bijvoorbeeld te doen aan de Uitsteller en de Perfectionist?

Met Ga je nu eindelijk dat boek schrijven! heeft niemand meer een excuus om zijn of haar schrijversdroom nog langer uit te stellen.

Welke boeken zou jij aanraden aan beginnende schrijvers?

Meer lezen over boeken voor schrijvers?