Ga naar de inhoud

Originele cadeaus voor schrijvers

  • door
kerstverhaal schrijven - cadeaus voor schrijvers

De feestdagen komen er weer aan. Hoe leuk is het om het juiste cadeautje aan de juiste persoon te geven, in plaats van een standaardcadeau? Maar wat geef je een schrijver? Wat zijn leuke cadeaus voor schrijvers?

Cadeaus die (te?) cliché zijn om aan schrijvers te geven

Schrijvers zijn vaak ook lezers. Een boek van de favoriete auteur? Een boekenbon om zelf een boek te kopen, of een Bol.com-bon om een e-book te kopen? Wellicht een e-reader, als je een wat duurder cadeau wilt geven? Deze cadeaus zijn behoorlijk cliché, net als pennen en notitieboeken – wat overigens niet meteen betekent dat je een schrijver daar niet blij mee maakt. Maar welke cadeaus voor schrijvers zijn wat origineler?

Originele cadeaus voor schrijvers

  • Plankje om in bad een boek of e-book te kunnen lezen

De meeste schrijvers zijn dol op lezen, dus wat is er leuker dan ook in bad te kunnen lezen?

  • Schrijfvakantie

Een schrijfvakantie, oftewel een schrijfretraite, waarbij meerdere schrijvers aanwezig zijn en waar ook iemand is die de schrijver kan helpen om zijn schrijfvaardigheden te verbeteren. Iemand die met hem mee kan denken en hem tips kan geven. Kost wat, maar de kans is groot dat de schrijver met veel inspiratie en een groot deel van een (nieuw) boek terugkomt.

  • Weekendje weg (zelf schrijven)

Iets minder duur – en zonder begeleiding, maar wel met de mogelijkheid om veel te schrijven – is een weekendje weg. En dat hoeft niet ver weg te zijn – een paar steden verderop is vast een prima hotel te vinden, bij een bos, bij een strand, of in elk geval in een andere omgeving, zodat de schrijver nieuwe inspiratie kan krijgen en tijd heeft om verder te gaan met schrijven.

  • Schrijfcursus

Het is wel handig om dit van tevoren te overleggen met de schrijver, maar bijna elke schrijver vindt het fijn om een cursus te doen om nóg beter te worden in schrijven.

Is het boek van de schrijver bijna af? Wie weet kun je een dienst cadeau geven, zoals een redacteur die meedenkt over het verhaal, een designer die een aantrekkelijke cover voor het boek ontwerpt, of een tekstcorrector die de tekst controleert als het manuscript helemaal klaar is.

Weet jij nog originele cadeaus voor schrijvers?