Ga naar de inhoud

Tekstcorrector worden

  • door
freelance tekstcorrector worden - Tekst en letters

Meerdere keren per maand ontvang ik mailtjes of krijg ik reacties over mijn werk als tekstcorrector. Sommige mensen vinden teksten corrigeren niet nodig, anderen vinden het juist wél nodig. Ook krijg ik vaak de vraag: hoe kun je tekstcorrector worden? Vaak komt die vraag van mensen die denken dat ze dat ook wel kunnen.

Er zijn echt wel mensen die goede tekstcorrectors kunnen worden, maar de meeste berichten die ik erover ontvang staan al vol met fouten. Als tekstcorrector moet je écht goed zijn in teksten, en niet alleen maar denken dat je het wel kunt.

Om jou te helpen heb ik een quiz op mijn website gezet. Een quiz met slechts vijf vragen. Over welk woord er fout is, of over hoeveel fouten er in een bepaalde zin staan. Denk jij dat je een goede tekstcorrector bent? Doe de quiz en je komt erachter of jij (al) een goede tekstcorrector bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *