Ga naar de inhoud

Waarom ik een eigen bedrijf ben begonnen

  • door
eigen bedrijf - Tekst en letters - samengestelde woorden

Waarom ik mijn eigen bedrijf ben begonnen? De belangrijkste redenen lees je hier!

Al een tijdje beviel het werken in loondienst me niet meer zo. Sommige van mijn taken vond ik leuk om te doen (zoals blogs, nieuwsbrieven en SEO-teksten schrijven), maar in plaats van die leuke taken kregen andere taken steeds meer prioriteit waardoor het leuke deel van mijn werk steeds minder werd. Natuurlijk horen minder leuke taken ook bij je baan, maar als je uiteindelijk meer dan driekwart van je tijd aan minder leuke taken besteedt, dan is je werk een stuk minder leuk.

Ik heb mijn passie gevonden

In 2018 volgde ik zowel de basiscursus als de masterclass Teksten corrigeren van Chinouk Thijssen. Ik heb altijd al geweten dat ik iets met teksten wilde gaan doen, ik wist alleen nooit wat. Er waren al zoveel tekstschrijvers en communicatiebureaus. Dankzij de cursussen van Chinouk Thijssen wist ik precies wat ik wilde gaan doen! Ik ergerde me altijd al aan spelfouten en deze cursus was het opstapje dat ik nodig had om te realiseren dat het beroep van tekstcorrector uitstekend bij mij past! Dankzij deze cursus had ik een passie gevonden en wist ik waar ik een eigen bedrijf in wilde beginnen; tekstcorrectie!

Ik wil meer tijd voor mijn gezin

Mijn driedaagse werkweek betekende dat mijn zoontje drie volledige dagen naar de kinderopvang moet – en dat vind ik veel. Drie dagen per week zit hij van ongeveer acht uur ’s ochtends tot zes uur ’s avonds op de kinderopvang, in plaats van bij ons thuis. Naast de enorme rekening die we daar maandelijks van krijgen, zou ik liever zelf wat meer tijd doorbrengen met mijn zoontje. Door voor mezelf te beginnen zou ik mijn eigen werktijden kunnen indelen en door ook ’s avonds te werken als mijn zoontje slaapt, kan ik overdag meer tijd met hem doorbrengen!

Kennis en ervaring

Ik heb op mijn werk voldoende ervaring opgedaan wat betreft blogs, nieuwsbrieven en SEO-teksten schrijven. Ik hielp mee aan de ‘achterkant’ van een website en ik heb de sociale media van het bedrijf altijd gedaan. Al deze ervaringen en kennis kan ik eenvoudig toepassen op mijn eigen bedrijf!

Geen lange reistijd of parkeerproblemen meer

Om bij mijn baan in loondienst te komen was ik bijna een half uur onderweg. Helaas lag het bedrijf in het centrum van een stad, waardoor het langer kon duren als het te druk was – wat het regelmatig was tijdens de spits. Daarnaast lag vlak bij het bedrijf een basisschool die begon op hetzelfde tijdstip als mijn werk, waardoor ik ’s ochtends zelden mijn auto dicht bij het werk kon parkeren. Hoewel het nog geen twintig kilometer was naar de werklocatie, was ik op een dag minimaal een uur reistijd kwijt om daar te komen en terug naar huis te gaan. Nu ik voor mezelf werk kan ik thuis werken (ja, ik heb de luxe van een (eigen) werkkamer thuis) of op een locatie in de buurt, zoals de bibliotheek. Dit scheelt enorm in reistijd!

Het is een uitdaging

Het is – voor mij – een enorme uitdaging om een eigen bedrijf te starten. Daarom heb ik er toch over getwijfeld. Ik ben nogal introvert en netwerken is niet mijn sterkste kant. Sterker nog; ik vind het doodeng. Ik blijf het liefst in mijn comfortzone en stap niet graag op onbekenden af. Voor mij is het een enorme uitdaging; ik moet uit mijn comfortzone om als zelfstandig ondernemer aan opdrachten te komen. Als me dit lukt, dan kan ik meer dan ik zelf altijd heb gedacht.

De keuze om voor mezelf te beginnen was al snel gemaakt. Ik wil de regie in eigen hand houden; ik wil zelf beslissen welke opdrachten ik wanneer uit wil voeren. Hierdoor kan ik zelf mijn werktijden bepalen waardoor ik meer tijd heb voor mijn zoontje.

Wil je meer weten over mij, of over waarom ik tekstcorrector ben geworden? Of wil je weten of ik iets voor je kan betekenen? Stuur dan een e-mail naar info@tekstenletters.nl