Ga naar de inhoud

Wat is een e-book?

  • door
wat is een e-book

Een ondernemer denkt bij een e-book misschien wel aan de zoveelste gratis weggever die hij of zij kan downloaden bij een andere ondernemer. Een boekenwurm denkt misschien aan een elektronische versie van een fysiek boek. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden! Sommige boeken worden namelijk alleen als digitaal boek uitgegeven en niet als een fysiek boek. Wat is een e-book? Je leest het in deze blog!

Wat is een e-book?

Een e-book is een digitaal boek dat op een e-reader of op een ander elektronisch apparaat zoals een telefoon of tablet gelezen kan worden. Een e-book kan een nieuw boek zijn of een gedigitaliseerde versie van een oud boek. Een digitaal boek kan een elektronische versie van een fysiek boek zijn, maar een e-book kan ook een verhaal zijn dat alleen online te lezen is. Het kan slechts enkele pagina’s hebben, of net als een flink fysiek boek honderden pagina’s hebben.

Hoe kun je een e-book lezen?

Een e-book kun je lezen op een e-reader, maar ook op een telefoon, computer of tablet. Het verschilt per computer, telefoon of tablet hoe je een digitaal boek kunt lezen. Bij een tablet heb je vaak een bepaalde app nodig om het verhaal te kunnen lezen, net als op een telefoon. Vaak zijn deze apps gratis te downloaden.

Waar kun je een e-book kopen?

Veel e-books kun je ‘gewoon’ kopen bij de webshop van de winkel waar je ook fysieke boeken koopt – al kun je fysieke boeken beter in je lokale boekhandel kopen om de plaatselijke economie te ondersteunen. Boekwinkels als Bruna en ECI, maar bijvoorbeeld ook Bol.com, verkopen naast hun fysieke boeken ook e-books. Het verhaal kun je meestal meteen na aanschaf al op je e-reader of een ander apparaat lezen. Ook kun je tegenwoordig digitale boeken lenen bij de bibliotheek.

Daarnaast zijn er steeds meer abonnementsdiensten. Dit geldt voor films en series (bijvoorbeeld Netflix of Videoland), muziek (bijvoorbeeld Spotify) en ook voor e-books (Kobo Plus, Bookchoice en Storytel, al biedt die laatste vooral luisterboeken aan).

Heb jij, als ondernemer, een (gratis) e-book gemaakt, maar twijfel je nog over de spelling of zinsbouw? Wil je weten wat je nog kunt verbeteren aan de teksten in je e-book? Geef je nu op voor de gratis e-bookscan en ontvang minimaal drie tips waardoor jouw teksten nog beter worden!

Ja, ik wil die gratis scan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *