Ga naar de inhoud

Hoe ziet mijn werkdag eruit?

  • door
blogs nakijken - Tekst en letters - zelfstandig ondernemer

Denk je dat ik op mijn werkdag hele dagen teksten zit te corrigeren? Nou, gelukkig doe ik dat niet! Acht uur lang naar een beeldscherm of uitgeprinte tekst staren, dat houd ik niet vol. Zelfs met pauzes kan ik mezelf niet acht uur lang concentreren om teksten te corrigeren. Een uurtje of zes op een dag is toch echt wel mijn max, heb ik gemerkt. Gelukkig heeft een zelfstandig ondernemer altijd nog andere taken te doen!

Opdrachten gaan voor

Ja, klantopdrachten gaan voor, dus die doe ik zoveel mogelijk als eerste – maar wel zolang ik me goed kan concentreren. Ik wil immers geen foutje maken door een (spel)foutje van de opdrachtgever over het hoofd te zien! Heb ik meerdere opdrachten? Dan verspreid ik die over de dag. Eerst enkele uren aan de ene opdracht, dan even een andere taak tussendoor, en daarna enkele uren voor een andere opdracht. Daarnaast is de afwisseling tussen een opdracht op een beeldscherm en een geprinte tekst ook fijn. Maar naast mijn opdrachten, besteed ik ook veel tijd aan andere taken.

Andere taken van een zelfstandig ondernemer

Maar wat zijn dan de andere taken van een zelfstandig ondernemer? Dat zijn er nogal veel. Denk aan administratie en acquisitie. Waar haal je je klanten vandaan? Ik houd mijn website up-to-date, plaats berichten op social media en houd mijn administratie bij. Ik reageer op e-mails van (mogelijke) klanten en daarnaast volg ik af en toe een cursus om mijn skills bij te houden en nog meer bij te leren. Daarnaast denk ik regelmatig na over mijn bedrijf; wat wil ik bereiken? Wil ik iets nieuws gaan aanbieden?

Als zelfstandig ondernemer heb je altijd wel iets te doen. (Bijvoorbeeld het vooruitplannen als je (bijna) met zwangerschapsverlof gaat, want deze blog is al maanden geleden geschreven.)

Zelf kiezen tussen taken

De afwisseling tussen mijn werkzaamheden bevalt me wel. Bovendien kan ik, omdat ik voor mezelf werk, vaak kiezen waar ik aan wil werken. Heb ik inspiratie voor een blog? Dan schrijf ik een blog. Heb ik inspiratie voor berichten op social media? Dan ga ik die inplannen. Natuurlijk heb ik deadlines waar ik me aan moet houden, maar ik geniet ervan dat ik daarnaast zelf kan kiezen waar ik aan ga werken! Door de afwisseling in taken blijf ik (bijna) altijd gemotiveerd tijdens mijn werkdag en ik ben ontzettend blij met de vrijheid die ik heb om de taken te kiezen waar ik zin in heb.  

Wil je meer weten over zelfstandig ondernemen als tekstcorrector? Lees dan de volgende blogs:

  • Wat doet een tekstcorrector?
  • Belangrijke eigenschappen van een tekstcorrector
  • Waarom ik een eigen bedrijf ben begonnen
  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *