Ga naar de inhoud

Heb je na weken/maanden/jaren zwoegen eindelijk je manuscript af? Gefeliciteerd! Daar mag je trots op zijn! 

Als je verhaal af is wil je het natuurlijk zo snel mogelijk publiceren. Maar vergeet niet om je boek te laten corrigeren! 

Iedereen leest over zijn eigen fouten heen en je wilt niet dat je lezers in je boek nog foutjes tegenkomen! Het zou toch zonde zijn als lezers negatief zijn over je boek, omdat er (spel)fouten in staan?

tekstcorrectie

 

Herken je dit? 

  • Je wilt zelf je boek uitgeven, maar wilt geen negatieve recensies vanwege de fouten in het boek. 
  • Je bent het plezier in het schrijven van verhalen verloren, omdat je alleen maar commentaar krijgt over de spelfouten in het boek.
  • Verhalen schrijven is een grote hobby van je, maar je hebt er geen zin meer in omdat je twijfelt aan je spelling.  
  • Je hebt een boek geschreven en je hebt het laten lezen door mensen in je omgeving. Na alle enthousiaste reacties die je van hen hebt gekregen, heb je het boek in eigen beheer uitgegeven! Maar toen kwamen de eerste recensies binnen en die waren niet zo positief. Negatieve recensies over inconsistenties en taalfouten, terwijl jij ervan overtuigd was dat je een foutloos boek had uitgegeven!
Hoe zou het voor je zijn als:  
  • je vol trots je boek in eigen beheer uit kunt geven en niet bang hoeft te zijn voor negatieve recensies over spelfouten?
  • je het plezier in verhalen schrijven terugvindt omdat je alleen maar positieve feedback krijgt over de leuke verhalen die je geschreven hebt? Er staan geen spelfouten meer in!
  • je tijdens het schrijven niet hoeft na te denken over het gebruik van d’s, t’s en dt’s, omdat deze later voor je worden gecorrigeerd?
  • lezers van je boek zo positief zijn over je verhaal dat ze niet kunnen wachten tot je volgende boek verschijnt?
  • je jezelf ‘schrijver’ kunt noemen omdat er een boek is uitgebracht dat door jou is geschreven? 
boek laten nakijken - Tekst en letters - hoe schrijf je een boek
boek laten nakijken - Tekst en letters - tekst laten nakijken

Wil jij ook een foutloos manuscript? Ik kan je daarbij helpen!

 

Ik ben Tamara en met mijn talent voor het zien van fouten in teksten en mijn perfectionisme zorg ik ervoor dat jij een foutloos boek uit kunt geven in eigen beheer via bijvoorbeeld Kobo, iBooks of Amazon

Wat houdt een tekstcorrectie in?

Het verhaal heb jij al geschreven, daar zal ik niets aan veranderen. Ik check je boek op onder andere spelling en grammatica. Ik controleer of de zinnen goed lopen en let ook op interpunctie en consistentie. 

Ik ga aan het werk met het verhaal dat jij geschreven hebt. Je bent trots op je verhaal en wil graag dat de laatste taalfoutjes eruit worden gehaald, voordat het verhaal uitgegeven wordt. Ik zal nooit proberen jouw verhaal of jouw schrijfstijl te veranderen. Jouw verhaal blijft jouw verhaal. Het enige wat ik doe is de laatste fouten corrigeren zodat jij je foutloze manuscript kunt uitgeven!

Wil jij je boek laten nakijken? Ik kan je helpen!

"Ik heb jouw correctie aan
een docent Nederlands voorgelegd.
Hij vond de correctie perfect!"
J.
Schrijver
"Bedankt voor de correcties! Top! Ik dacht dat het niet nodig was, maar jouw kennersoog bleek toch noodzakelijk."

Wil jij ook een foutloos manuscript? Ik kan je helpen!

"Ik vond het prettig dat je de versie erbij hebt gedaan met datgene wat je gecorrigeerd hebt. Dat geeft mij weer inkijk in mijn eigen schrijfwijze."
"Die komma's blijf ik lastig vinden.
Goed dat jij ze op de juiste plaats hebt gezet zodat de tekst beter leest!"
Ineke
Schrijfster

FAQ

Ja, er is spellingscontrole en nee, die haalt echt niet alle fouten uit een tekst. Het is een prima hulpmiddel voor bijvoorbeeld tikfouten, maar de spellingscontrole let niet op bijvoorbeeld zinsopbouw, grammatica en consistentie. 

Heel goed dat je dat doet! Maar iedereen – ook jij – leest over zijn eigen fouten heen, omdat je weet wat er moet staan. 

Heel fijn dat je iemand hebt die je hiermee wil helpen, maar die haalt nooit zoveel fouten eruit als een tekstcorrector. Tekstcorrectie is meer dan alleen het controleren van d’s, t’s en dt’s. 

Misschien vind jij het niet erg, je lezers vinden het wél erg. Met foutjes in je teksten laat je geen professionele indruk achter. Je kunt je boek laten nakijken door iemand die daarin gespecialiseerd is. Een tekstcorrector let niet alleen op spelfoutjes, maar kijkt naar veel meer aspecten van een tekst!

Jazeker, elke Nederlandstalige tekst kan ik voor je nakijken. Denk bijvoorbeeld aan een blog of e-book. Neem voor meer informatie contact met me op via info@tekstenletters.nl.

Wil jij ook een foutloos manuscript publiceren? Ik kan je helpen!

Wil je een andere tekst na laten kijken?

Twijfel je nog of heb je een vraag? Is er een andere tekst die je wil laten corrigeren? Wil je je boek laten nakijken? Neem dan contact met me op via info@tekstenletters.nl.

manuscripten heb ik dit jaar al gecorrigeerd
0
fouten vond ik vorig jaar gemiddeld per 1000 woorden​
0