Ga naar de inhoud

Taal is mijn ding. Dat was eigenlijk al duidelijk toen ik op de basisschool ontelbaar veel boeken las en ik zelf verhaaltjes schreef als hobby.

Toch voelde ik dat het schrijven van teksten niet mijn passie was – teksten van anderen nakijken vond ik veel leuker! Steeds vaker merkte ik dat fouten in teksten mij irriteerden. 

Een tekst met spelfouten geeft een negatieve leeservaring en de schrijver van de tekst wordt minder serieus genomen. Vaak twijfelt de lezer aan de betrouwbaarheid en/of professionaliteit van de schrijver. Ik help je graag door de fouten uit je teksten te halen zodat jij betrouwbaar en professioneel overkomt.  

IMG_0091
Tekst en letters - Tamara

Ik ben Tamara en met mijn passie voor tekstcorrectie ben ik in 2019 voor mezelf begonnen als tekstcorrector. Toen ik nog een kind was had ik al het talent om fouten in teksten te zien; typ-, taal- en spelfouten vielen mij altijd meteen op – en dat is nooit veranderd. 

Het liefst ben ik de hele dag bezig met taal. In mijn vrije tijd zul je me dan ook regelmatig een boek zien lezen – al lees ik tegenwoordig bijna alleen nog maar e-books.

"Niet alleen bij mijn werkzaamheden, maar ook in privésituaties kom ik vaak spelfouten tegen. Zowel journalisten van nieuwssites als Netflix-ondertitelaars kunnen soms wel een cursus Nederlands gebruiken..."

Wil jij weten of ik iets voor jou kan betekenen?