Ga naar de inhoud

Heb jij na weken, maanden, of misschien wel jaren zwoegen eindelijk je manuscript af? Gefeliciteerd! Daar mag je trots op zijn!

Als je manuscript af is wil je het waarschijnlijk zo snel mogelijk (laten) publiceren. Maar let op: iedereen maakt foutjes in teksten, dus jij ook!

Iedereen leest over zijn eigen fouten heen en je wilt niet dat je lezers in je boek nog foutjes tegenkomen! Een uitgever zal veel serieuzer naar je manuscript kijken als er geen taalfouten meer in staan. Het zou toch zonde zijn als een uitgever je manuscript afkeurt omdat er spelfouten in staan?

blogs nakijken - Tekst en letters - tekst nakijken
 Herken je dit? 
 • Je verspilt te veel tijd aan het twijfelen tussen d’s en t’s. Je steekt die tijd liever in iets wat je wél leuk vindt.
 • Verhalen schrijven is een grote hobby van je, maar je hebt er geen zin meer in omdat je twijfelt aan je spelling.  
 • Je hebt een manuscript geschreven en je hebt het laten lezen door mensen in je omgeving. Na alle enthousiaste reacties die je van hen hebt gekregen, heb je het boek naar een uitgeverij gestuurd! Helaas kreeg je als reactie dat er veel fouten in je manuscript staan, terwijl jij ervan overtuigd was dat je een foutloos manuscript had opgestuurd!

Twijfel je of een tekstcorrectie nodig is voor jouw manuscript? Vraag dan een proefcorrectie aan!

"Ik ben erg blij met je suggesties, want deze punten had ik zelf over het hoofd gezien."
"Ik ben verrast door de hoeveelheid verbeteringen die je hebt aangebracht, ik had niet verwacht dat er nog zoveel fouten in mijn manuscript zouden staan."
Pieter van der H.
Auteur
Hoe zou het voor je zijn als:  
 • je vol vertrouwen je manuscript naar een uitgever kunt sturen, zonder dat er spelfouten in je manuscript staan?
 • je het plezier in verhalen schrijven terugvindt omdat je alleen maar positieve feedback krijgt over de leuke verhalen die je geschreven hebt? Er staan geen spelfouten meer in!
 • je tijdens het schrijven niet hoeft na te denken over het gebruik van d’s, t’s en dt’s, omdat deze later voor je worden gecorrigeerd?
 • lezers van je boek zo positief zijn over je verhaal dat ze niet kunnen wachten tot je volgende boek verschijnt?
 • je jezelf ‘schrijver’ kunt noemen omdat er een boek is uitgebracht dat door jou is geschreven? 
Tekst en letters - correctie teksten website
Tekst en letters - Tamara

Wil jij een proefcorrectie voor je manuscript, omdat je twijfelt of het wel nodig is om je hele manuscript te laten corrigeren?

Wat houdt een proefcorrectie voor je manuscript in?

Bij een proefcorrectie check ik de eerste 1000 tot 1500 woorden van je manuscript voor € 49,- (excl. btw). Tijdens het corrigeren van deze tekst let ik onder andere op spelling, grammatica en interpunctie. 

Belangrijk om te weten:

 • De teksten worden gecorrigeerd in Word met de optie ‘wijzigingen bijhouden’.
 • Ik corrigeer bij deze proefcorrectie maximaal 1500 woorden. Stuur je meer woorden? Dan stop ik na 1500 woorden.
 • Besluit je na de proefcorrectie (binnen vier weken) om je hele manuscript door mij te laten corrigeren? Dan worden de kosten van de proefcorrectie in mindering gebracht op de offerte en factuur.
 • De proefcorrectie is bedoeld voor manuscripten vanaf ongeveer 5000 woorden.
"Ik heb jouw correctie aan een, weliswaar gepensioneerde, docent Nederlands voorgelegd en hij vond deze correctie perfect!"
Jos
Auteur
"Dankzij jou ligt mijn boek nu in de boekhandel."
Wim
Auteur

Twijfel jij of een manuscriptcorrectie jou kan helpen om jouw manuscript nóg beter te maken? Vraag dan een proefcorrectie aan voor de eerste 1000 tot 1500 woorden van jouw manuscript.

FAQ

Ja, er is spellingscontrole en nee, die haalt echt niet alle fouten uit een tekst. Het is een prima hulpmiddel voor bijvoorbeeld tikfouten, maar de spellingscontrole let niet op bijvoorbeeld zinsopbouw, grammatica en consistentie. 

Misschien vind jij het niet erg, je (potentiële) lezers vinden het wél erg. Met foutjes in je teksten laat je geen professionele indruk achter.

Jazeker, elke Nederlandstalige tekst kan ik voor je nakijken. Denk bijvoorbeeld aan een blog of e-book. Neem voor meer informatie contact met me op via info@tekstenletters.nl.

Dit hangt heel erg af van de lettergrootte en de regelafstand. Meestal is het drie tot vier A4’tjes. 

Twijfel jij om je hele manuscript te laten corrigeren? Vraag dan eerst een proefcorrectie aan!