Heb je na weken, maanden, of misschien wel jaren zwoegen eindelijk je manuscript af? Gefeliciteerd! Daar mag je trots op zijn!
Als je manuscript af is wil je het natuurlijk zo snel mogelijk naar een uitgever sturen. Maar vergeet niet om je manuscript eerst te laten corrigeren!
Iedereen leest over zijn eigen fouten heen en je wilt niet dat je lezers in je boek nog foutjes tegenkomen! Een uitgever zal veel serieuzer naar je manuscript kijken als er geen taalfouten meer in staan. Het zou toch zonde zijn als een uitgever je manuscript afkeurt omdat er spelfouten in staan?
Herken je dit?
- Je wilt je manuscript opsturen naar een uitgeverij, maar bent bang dat het verhaal afgekeurd wordt omdat er spelfouten in staan.
- Je bent het plezier in het schrijven van verhalen verloren, omdat je alleen maar commentaar krijgt over de spelfouten in het boek.
- Verhalen schrijven is een grote hobby van je, maar je hebt er geen zin meer in omdat je twijfelt aan je spelling.
- Je hebt een manuscript geschreven en je hebt het laten lezen door mensen in je omgeving. Na alle enthousiaste reacties die je van hen hebt gekregen, heb je het boek naar een uitgeverij gestuurd! Helaas kreeg je als reactie dat er veel fouten in je manuscript staan, terwijl jij ervan overtuigd was dat je een foutloos manuscript had opgestuurd!
- je vol vertrouwen je manuscript naar een uitgever kunt sturen, zonder dat er spelfouten in je manuscript staan?
- je het plezier in verhalen schrijven terugvindt omdat je alleen maar positieve feedback krijgt over de leuke verhalen die je geschreven hebt? Er staan geen spelfouten meer in!
- je tijdens het schrijven niet hoeft na te denken over het gebruik van d’s, t’s en dt’s, omdat deze later voor je worden gecorrigeerd?
- lezers van je boek zo positief zijn over je verhaal dat ze niet kunnen wachten tot je volgende boek verschijnt?
- je jezelf ‘schrijver’ kunt noemen omdat er een boek is uitgebracht dat door jou is geschreven?
Wil jij ook een foutloos manuscript? Ik kan je daarbij helpen!
Ik ben Tamara en met mijn talent voor het zien van fouten in teksten en mijn perfectionisme zorg ik ervoor dat jij een foutloos manuscript op kunt sturen naar een uitgever.
Wat houdt een tekstcorrectie in?
Het verhaal heb jij al geschreven, daar zal ik niets aan veranderen. Ik check je manuscript op onder andere spelling en grammatica. Ik controleer of de zinnen goed lopen en let ook op interpunctie en consistentie.
Ik ga aan het werk met het manuscript dat jij geschreven hebt. Je bent trots op je verhaal en wil graag dat de laatste taalfoutjes eruit worden gehaald, voordat je het opstuurt naar een uitgeverij. Ik zal nooit proberen jouw verhaal of jouw schrijfstijl te veranderen. Jouw verhaal blijft jouw verhaal. Het enige wat ik doe is de laatste fouten corrigeren zodat jij je foutloze manuscript kunt opsturen!
Wil jij ook een foutloos manuscript? Ik kan je helpen!
een docent Nederlands voorgelegd.
Hij vond de correctie perfect!"
Wil jij ook een foutloos manuscript? Ik kan je helpen!
FAQ
Ja, er is spellingscontrole en nee, die haalt echt niet alle fouten uit een tekst. Het is een prima hulpmiddel voor bijvoorbeeld tikfouten, maar de spellingscontrole let niet op bijvoorbeeld zinsopbouw, grammatica en consistentie.
Heel goed dat je dat doet! Maar iedereen – ook jij – leest over zijn eigen fouten heen, omdat je weet wat er moet staan.
Heel fijn dat je iemand hebt die je hiermee wil helpen, maar die haalt nooit zoveel fouten eruit als een tekstcorrector. Tekstcorrectie is meer dan alleen het controleren van d’s, t’s en dt’s.
Misschien vind jij het niet erg, een mogelijke uitgever vindt het wél erg. Met foutjes in je manuscript laat je geen professionele indruk achter en zal je manuscript eerder afgewezen worden.
Wil jij ook een foutloos manuscript publiceren? Ik kan je helpen!
Wil je een andere tekst na laten kijken?
Twijfel je nog of heb je een vraag? Is er een andere tekst die je wilt laten corrigeren? Neem dan contact met me op via info@tekstenletters.nl.